Історія появи суші та ролів

Блог

Історія виникнення суші бере початок в Південній Азії, де варений рис стали застосовувати для приготування і консервації риби. Очищена і розрізана на невеликі шматочки риба посипалася сіллю і змішувалася з рисом, після чого поміщалась під прес з каменів, який через кілька тижнів замінювався кришкою. Протягом декількох місяців відбувався процес молочнокислої ферментації рису і риби, завдяки чому риба залишалася придатною до вживання протягом року. Рис, що змінювався на масу,подібну до клея з неприємним запахом, викидався або використовувався для приготування нової партії риби.

Приблизно в VII столітті через Китай і Таїланд цей спосіб консервації набув поширення в Японії. Традиція використання в їжу квашеної або маринованої риби збереглася до наших днів в країнах Південної Азії. Китайський ієрогліф, що позначає суші, означає «маринована риба», однак традиція такого приготування в самому Китаї була втрачена. В Японії в даний час подібним чином готують наредзусі. У XVII столітті з'явилося рисове суші, яке включало в себе варений рис, рисовий солод, морепродукти та овочі.

Незабаром стали готувати рисовий оцет, який почали додавати в рис, що виключило процес бродіння і значно скоротило час приготування суші. У XIX столітті кухар Йохей Ханай з Токіо вирішив повністю відмовитися від маринування риби і подавати рибу сирою. Процес приготування страви скоротився до декількох хвилин. Нове суші швидко завоювало популярність, і з'явилося два стилі приготування страви. Перший отримав назву Кансай - по імені району міста Осака, другий - Едо (так до 1868 року називався Токіо). Дуже швидко виникли закусочні і ресторани, в яких подавалося суші, а в магазинах стали продавати спеціальним чином оброблений рис для домашнього приготування суші. З тих пір процес приготування суші принциповим чином не змінювався, лише з'являлися нові рецепти та інгредієнти для страви. Останнім принципово важливим етапом в історії суші стало впровадження в 1980-х роках автоматів для виготовлення суші, так званих суші-роботів, винайдених в кінці 1970-х років.

Одна лінія суші-автоматів (кожен виконує одну або кілька операцій, починаючи від промивання рису і закінчуючи упаковкою кожного суші в полімерну плівку) здатна замінити до декількох десятків професійних кухарів-сушистів, при цьому питання дотримання технології, гігієни і санітарії, дуже важливі через специфіку суші, в значній мірі перестають залежати від людського фактора. Застосування суші-роботів розширюється, хоча його і стримує поширена думка, що суші обов'язково повинна готувати людина.

( 1 )
Рекомендовані товари
0,00 грн
85,00 грн
Вага: 170 г
Немає в наявності Швидке замовлення
0,00 грн
195,00 грн
Вага: 260 г
Немає в наявності Швидке замовлення
0,00 грн
185,00 грн
Вага: 310 г
Немає в наявності Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*
Найбільші й найсмачніші суші у Кропивницькому
Найбільші й найсмачніші суші у Кропивницькому
100% якість
100% якість
Доставка по Кропивницькому
Доставка по Кропивницькому
Самовивіз з суші-бару
Самовивіз з суші-бару